Obecní úřad Podolí
Podolí č.p. 1,
664 03, Podolí
Farmářské trhy (sedlácké, selské, zemědělské trhy apod.) jsou forma prodeje zemědělského a potravinářského zboží pro občanskou veřejnost, jejímž cílem je:
Farmářské trhy se konají ve veřejně oznámené časové periodě, zpravidla pod otevřeným nebem a prodej na nich se řídí předem oznámeným a vyvěšeným tržním řádem, který vychází ze vzorového tržního řádu a z dispozic jednotlivých obcí a měst.
Předmětem prodeje na Farmářských trzích může být pouze zboží, které tematicky odpovídá charakteru Farmářských trhů a vychází z české tradice, a to zejména z tradice pěstování plodin, chovu hospodářských zvířat a výroby potravinářských produktů. Tento „kodex farmářských trhů“ má přispět k lepší orientaci spotřebitelů, kde základním kriteriem musí být pro spotřebitele jistota o původu, kvalitě a hygienické nezávadnosti nabízených farmářských produktů.
Provozní řád farmářských trhů Podolí
Krajská veterinární správa (KVS) dozoruje trhy konané na místě schváleném obcí, jejichž konání bylo obcí povoleno a příslušná krajská veterinární správa schválila provozovateli tržní řád, nebyl-li vydán formou nařízení obce
* maso z drůbeže a králíků (musí být vykucháno, u králíků nesmí být oddělená hlava) maximálně z 10 kusů týdně, maso musí být uloženo při teplotě maximálně 4 °C. Maso musí být čitelně označeno nápisem „Maso není veterinární vyšetřeno – určeno po tepelné úpravě ke spotřebě v domácnosti spotřebitele“,
* syrové mléko a smetanu pomocí prodejního automatu (automat musí být registrován u KVS),
* čerstvá, prosvícená a označená vejce s uvedením jména a adresy chovatele v maximálním množství 60 kusů jednomu konečnému spotřebiteli,
* včelí produkty od včelstev ze stanovišť ve stejném kraji jako trh, označené jménem, příjmením a adresou chovatele a u medu druhem a množstvím,
* živé ryby (usmrcování a další opracování ryb musí být nahlášeno příslušné KVS 7 dní předem).
* 7 °C pro maso vepřové, hovězí, skopové a velké zvěře,
* 4 °C pro maso drůbeže, králíků a drobné zvěře,
* 3 °C pro vnitřnosti,
* 5 – 18 °C pro vejce (nekolísavá teplota),
* 4 – 8 °C pro mléčné výrobky jiné než UHT, sterilované a sušené,
* 0 °C pro čerstvé chlazené ryby (teplota tajícího ledu),
* Ostatní výrobky musí být uloženy při teplotách stanovených výrobcem.
Užitečné informace
Po | Út | St | Čt | Pá | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6
1
|
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
Je-li v říjnu mnoho vos a sršáňů, přijde studená a dlouhá zima.
Den svaté Terezičky nebývá bez vlažičky.
Mohlo by Vás zajímat
Počet obyvatel 1445
První písemná zmínka roku 1237
Návrší Žuráň
Podolská kultura
Smírčí kameny
Chráněné území Horka
Partnerská města
Kuchyňa
Kuchyňa je obec na Slovensku v okrese Malacky. Žije zde přibližně 1 800 obyvatel. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1206. Na západním okraji obce leží vlaková stanice Kuchyňa na místní trati Zohor - Plavecký Mikuláš.
Ay-Sur-Moselle
Ay-sur-Moselle je francúzska obec, ktorá sa nachádza v departemente Moselle, v regióne Lotrinsko. Obec má rozlohu 4,69 km². Najvyšší bod je položený 182 m n. M. A najnižší bod 154 m n. m.